Ga naar de inhoud
blije vrouw
willy is na 12 jaar depressie weer happy

Ik was knetter-depressief

je hart volgen en medicatie in strijd tegen depressie
blije vrouw
willy is na 12 jaar depressie weer happy

Ik was knetter-depressief

je hart volgen en medicatie in strijd tegen depressie
willy is na 12 jaar depressie weer happy

Ik was knetter-depressief

je hart volgen en medicatie in strijd tegen depressie

Van knetterdepressief naar happy ondernemersleven

Vandaag ben ik echt f*cking trots op mezelf en heb ik echt wat te vieren. Velen van jullie weten dit niet van mij, sommigen ook wel, maar vanaf mijn 16e heb ik jarenlang te kampen gehad met depressies. Ik neem je even mee naar eind 2016. Ik zat knetterdepressief thuis omdat ik voor de zoveelste keer ontslagen was uit een loondienstbaan die natuurlijk totaal niet bij me paste. Ik besloot op dat moment om van mijn laatste WW-geld 2 weken in mijn uppie naar Bali te gaan om bij te komen. En dat lukte daar goed.

Wennen aan anti-depressiva

De mensen waren ontzettend lief, ik genoot van de zon, de gastvrijheid en de Balinezen die je het gevoel gaven dat je er gewoon bij hoorde. Ook bezocht ik een vriendin die daar stage liep. Voor even was het leven mooi, maar na die twee weken kwam ik met een enorme jetlag thuis en donderde ik weer net zo hard in een depressie. De psych schreef me direct medicijnen voor om de ‘scherpe randjes’ eraf te halen. Ik voelde me de eerste weken misselijk, viel meerdere keren flauw en had constant bonkende hoofdpijn. Ik voelde me slap en moe. 

Na een maand begon ik aan de medicijnen te wennen en merkte ik dat ik me op wat neutraler terrein begaf in mijn emoties. Op Bali had ik besloten om mijn eigen bedrijf in copywriting te starten en er echt voor te gaan, dus dit leek me bij uitstek het geschikte moment. De pieken waren niet meer zo hoog en de dalen niet meer zo diep als eerst.

–> Van je depressie af komen? Check Willy’s boekentips <–

Ondernemerschap helpt Willy bij overwinnen depressie

In het begin was het ondernemerschap een behoorlijke worsteling omdat ik geen klap wist van ondernemen, totdat ik een businesscoach inhuurde en de puzzelstukjes op hun plek begonnen te vallen. Ik was altijd moe door de medicijnen en het keiharde werken, maar ik merkte wel dat het bepalen van mijn eigen werktijden en de vrijheid van het ondernemerschap mij veel meer voldoening gaf dan een vaste baan ooit had kunnen doen. Ik had eindelijk iets gevonden dat bij me paste.

Niet meer zo depressief 

Fast forward naar nu 3 jaar later en vele investeringen verder, zijn die puzzelstukjes steeds meer op hun plek gevallen en weet ik gewoon wat ik doe en waarvoor ik het doe. En ik begon te merken: ‘Hey, ik ben helemaal niet meer zo depressief. Hoe meer ik naar mijn hart toe wandel, hoe gelukkiger ik me voel en hoe minder last ik heb van mijn ‘dark side.’

Anti-depressiva stap voor stap afbouwen

Omdat je geen ene ruk hebt aan de reguliere huisarts als het op het afbouwen van je medicijnen aankomt, besloot ik een coach in te huren die hierin gespecialiseerd was, een ervaringsdeskundige die precies wist hoe het zat en wat ik meemaakte. Via Kelly Smit kwam de geweldige Britt Van de Loo op mijn pad. Zij leerde me hoe je stap voor stap kon afbouwen, dat er ook druppels antidepressiva waren in plaats van alleen grote pillen en ik mocht haar dag en nacht appen met vragen als ik die had of als ik er doorheen zat (dankjewel lieve Britt, zonder jou was het me niet gelukt). Zij bleef me aanmoedigen om stappen te zetten tot ik afgelopen maanden van 100 mg nog slechts 2,5 mg innam.

Doodeng om medicijnen los te laten

Ik vond het doodeng om mijn medicijnen helemaal los te laten, maar ik merkte dat ik er klaar mee was om telkens mijn medicijnen te verstoppen als er nieuwe mensen op bezoek kwamen (*hallo, schaamte), want ik was toch immers een stoere chick die alles wel alleen kon, zonder hulp van anderen? (om hulp vragen is nog steeds een heeeul lastig ding voor me).

Ik was er klaar mee om op reis telkens mijn medicijnen mee te moeten nemen in het vliegtuig waar er steevast naar gevraagd werd. Dus ik besloot de sprong te wagen. Het is nu constant druk in mijn business, dus een beter moment zou er voorlopig niet komen. Ik dacht: ik kan het beter gelijk doen, dan ben ik er maar vanaf.

Afkickverschijnselen: ‘Ik beukte dwars door alle weerstand heen’ (en voel mij helemaal weer mezelf)

Dus ik slikte de volgende dag helemaal  niks meer en de bijwerkingen van de eerste weken die ik vier jaar geleden ervaarde, kwamen nu dubbel en dwars terug: borstkloppingen, helse hoofdpijnen, koude handen, een droge mond, extreme moeheid en misselijkheid. En als klap op de vuurpijl kwam er ook nog een keelontsteking bij. Gezellig. Maar ik beukte dwars door alle weerstand heen en tot mijn grote vreugde kan ik jullie vertellen dat ik mij weer helemaal mezelf voel, gewoon Willy, inclusief de scherpe randjes die bij me horen. #f*ckingtrots #ikbenopen #mentalhealth #doorbreekhettaboe

Groetjes,

Willy (willyswereld.nl)

P.S. check hieronder mijn boekentips.

***
Noot van de redactie: Willy, heel hartelijk dank dat jij jouw verhaal met ons deelt. Ik herken heel erg het stukje dat het vinden van ‘iets dat bij je past’, zoveel voldoening oplevert, dat het stukje ‘dark-side’ wat je beschrijft, minder aanwezig is. Ik ervaar het precíes zo: Stellazoektrust.nl helpt mij om mij happy te voelen. Liefs, Stella

Boek Isa Hoes - Toen ik je zag - over depressie.
Toen ik je zag - Isa Hoes

Je bent niet de enige met een depressie

‘Ik kon toen lezen dat ik niet de enige was met een depressie. Dat gaf mij kracht.’

Toen ik je zag – Isa Hoes [paperback] | E-book (nu maar € 9,99)

Liefdesbang - Hannah Cuppen

Dit boek helpt bij verlatingsangst – ik voelde me erdoor geheeld

“Ik heel veel gehad aan dit boek, omdat ik met mijn mentale gezondheid maar geen relatie kon vasthouden, altijd vanuit heftige emoties reageerde en dat boek mij liet inzien wat er eigenlijk met me aan de hand was (verlatingsangst). Ik voelde me er weer een stukje meer door ‘geheeld.'”

Fijn voor onderweg: Dit boek is er ook in audiovorm, te beluisteren via de Kobo Plus app (gratis voor abonnees). 
Liefdesbang – Hannah Cuppen [paperback] | E-book | Luisterboek

NIEUWSBRIEF

CATEGORIEËN

Dit vind je misschien ook leuk:
Deel dit artikel:
Inspireer mij:

Ontvang maximaal één keer per week een mailtje met Inspiratie voor meer Rust, Zelfvertrouwen en Blijdschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verder lezen:

Stella heeft meer dan de helft van haar leven gespendeerd aan het zoeken naar RUST en doet dit nog iedere dag. Wat zij onderweg heeft geleerd, met vallen en opstaan, deelt ze met jou in haar openhartige blogs. 

Jou een leuke en nuttige leeservaring geven: met die intentie schrijf ik mijn blogs. Maar voor niets gaat de zon op; het onderhouden van deze website kost geld. In mijn blogs maak ik daarom regelmatig gebruik van affliate links, voor de promotie van artikelen of belevenissen. Als je via zo’n link iets koopt, krijg ik een kleine vergoeding en het kost jou niets. Zo kan ik jou wekelijks voorzien van nieuwe Inspiratie op het gebied van Rust, Zelfvertrouwen of Blijdschap. 

Jou een leuke en nuttige leeservaring geven: met die intentie schrijf ik mijn blogs. Maar voor niets gaat de zon op; het onderhouden van deze website kost geld. In mijn blogs maak ik daarom regelmatig gebruik van affiliate links, voor de promotie van artikelen of belevenissen. Als je via zo’n link iets koopt, krijg ik een kleine vergoeding en het kost jou niets. Zo kan ik jou wekelijks voorzien van nieuwe Inspiratie op het gebied van Rust, Zelfvertrouwen of Blijdschap. 

meer van dit?

Je ontvangt ca. 1 keer maand een mail met m’n nieuwste blog.