Ga naar de inhoud
wie bepaalt mijn succes?

Worstelen met stemmen

luister jij teveel naar anderen?
wie bepaalt mijn succes?

Worstelen met stemmen

luister jij teveel naar anderen?
wie bepaalt mijn succes?

Worstelen met stemmen

luister jij teveel naar anderen?

Ik worstel, jij worstelt, wij worstelen

Lieve lezer, lezeres,

Ik worstel. Ik worstel de afgelopen tijd met het bloggen. Terwijl het 1-jarig bestaan van Stella zoekt Rust bijna geruisloos aan ons voorbij gaat, worstel ik met het produceren van nieuwe, leuke, inspirerende verhalen. De moed vergaat me.

“Ik wist niet dat je nog zoveel worstelde met je mentale gezondheid”

Op een gegeven moment ben ik gaan luisteren naar anderen. ‘Wat vind jij van m’n blogs?’ Ik ben eens gaan rondvragen. Enkelen uit m’n directe omgeving zijn enthousiast. En dan vraag je verder. Naar een ander waarvan je dacht dat die fan was. En wat blijkt? Ze had maar 1 keer m’n blog gelezen. Het gaat verder. ‘Misschien schrijf je teveel vanuit je pijn’. Of ‘Ik wist niet dat je nog zoveel worstelde met je mentale gezondheid.’ Tot ‘je doelgroep, is die wel duidelijk?’. Vaak lief bedoeld, ik vroeg er zelfs naar. Maar ik wil liever niet horen dat het anders misschien beter kan. 

Stemmen om mij heen maken me onzeker

Ik vraag om me heen, kijk nog eens om me heen, en besluit dat ik angstig word. Ik besluit te luisteren naar de stemmen om mij heen. Het maakt me onzeker. Ik wil ieders advies goed opvolgen, maar ook weet ik ergens dat het me niet gaat lukken. Omdat ik eenmaal niet iedereen tevreden kan houden.

Waar ik in mijn blogs altijd strijd voor authenticiteit, vind ik het van belang dat jullie dit eerlijke verhaal ook van mij meekrijgen.

Bang om niet gezien te worden

Het bloggen an sich kan een hele worsteling zijn. Er komt veel op je af qua respons, of soms, misschien nog wel pijnlijker: de non-respons. Waar ik altijd wil slagen en m’n best wil doen het iedereen zoveel mogelijk naar de zin probeer te maken, kom ik er wederom pijnlijk achter dat ik daar niet toe in staat ben. Terwijl ik op social media gek gemaakt word door succesvolle coaches, succesvolle bedrijven en succesvolle andere mensen, voel ik me gekwetst. “Waarom ben ik niet succesvol? Waarom leest ‘niemand’ m’n blogs? Waarom blijft de interactie zo achter op Facebook en Instagram, terwijl ik m’n stinkende best doe?”

Een aap in een kooi met Instagram

Tot vorige week was ik verstrikt in een web van angstgedachten en leugens, getriggerd door anderen, getriggerd door social media. Nog steeds zijn er twijfels. Maar wat ik me realiseerde: ‘Ik wil geen aap in een kooi zijn om succes te krijgen.’ Iemand die met leuke filmpjes en ‘snacks’ iedereen probeert tevreden te houden op Instagram. De meest lompe en tenenkrommende filmpjes zie je voorbijkomen van mensen die hun best doen gezien te worden. ‘Hey, zie je mij? Hallo? Ik ben belangrijk hoor!’.

Wat is succes?

Ik kan daar niet meer tegen. Ik wil niet werken voor Instagram. Dan maar geen succes. What is succes anyway? (ik kwam erachter dat ik zelf de definitie van succes bepaal!)

Niet te hoeven posten op social media geeft rust

Een week geleden stopte ik met posten op Social Media, en wat blijkt? Niemand die een berichtje stuurt: ‘Hey, ik zie niks meer van je voorbij komen.’
Weet je wat ik ervoer tijdens die week ‘geen-social-media’? RUST! Niet te hoeven posten op social media geeft rust.

Worstelen met het negatieve stemmetje of andere stemmen

Niet meer durven bloggen daarentegen, omdat ik weer ervoer dat ik m’n blogs niet goed genoeg zouden zijn, dat voelt als onrust. Het oude, welbekende stemmetje ‘je bent niet goed genoeg’, stak weer akelig de kop op. Maar ik wil daar niet meer naar luisteren. Ik wil door. Het heeft me te lang tegengehouden.

Dus daarom hier tóch een blog, om weer wat moed te krijgen om regelmatig te gaan bloggen, omdat ik bloggen, zonder het opvolgen van allerlei goed bedoeld advies heel leuk vind! Maar dit keer dus zonder geweldige tips om jouw leven op te vrolijken.
Vandaag gewoon een echt verhaal van hoe ik de afgelopen tijd heb beleefd en hoe ik soms (ook) nog worstel met het negatieve stemmetje, of teveel luister naar de stemmen van anderen.

Worstelen is best oké (als je maar wint)

En weet je? Worstelen is best oké. Ik word er steeds beter in, en ben steeds vaker aan de winnende hand. Omdat ik altijd weer besluit om door te gaan, óndanks het negatieve stemmetje. Want ik laat angst of een semi-negatief zelfbeeld niet meer bepalen wat ik wel of niet doe. 

Hoe lang laat jij je nog tegenhouden door jouw negatieve stemmetje? Of door de stemmen van anderen? Wanneer ga jij doen waar je van houdt of waar je in gelooft, ook al ben je bang voor de reactie van anderen? 

Laat de stemmen om je heen je er niet van weerhouden te doen wat je wil doen. 

Liefs,

Stella

GezondheidGezondheid

NIEUWSBRIEF

CATEGORIEËN

Dit vind je misschien ook leuk:
Deel dit artikel:
Inspireer mij:

Ontvang maximaal één keer per week een mailtje met Inspiratie voor meer Rust, Zelfvertrouwen en Blijdschap.

8 reacties op “Worstelen met stemmen – luister jij teveel naar anderen?”

  1. Wat mooi, open en eerlijk geschreven Stella! Tof dat je toch doorgaat met bloggen! Ik denk namelijk dat je heel veel mensen tot bemoediging bent met jouw verhaal! You can do it <3 Liefs, Anna

  2. Ik vind je blogs echt fijn om te lezen en paar week geleden heb ik ook naar teveel stemmen geluisterd. Ben 3 week geleden ook gestopt met social media, en ik mis het niet. Ik ervaar rust en mensen die ik lees zoals jou krijg ik een mail als er een nieuwe blog is.

    1. Super om te horen dat je de blogs fijn vindt om te lezen, Jessica! En top dat ‘geen social media’ je ook rust geeft. Liefs, Stella

  3. Hoi Stella, ik lees je blogs, ben vaak blij verrast met je mailtjes… worstel ook vaak met toch erkenning van mensen willen krijgen. Ik weet dat erkenning of applaus nooit de leegte/ het verlangen op kan vullen. (Zie Jeremia 2:13) Alleen God kan dat. En hij houdt onvoorwaardelijk van je, met of zonder blogs… ik hoop dat je doorgaat met schrijven, want ik ben fan. Maar wat doet dat ertoe? Je bent intens geliefd en gewild door je Maker, de Schepper van hemel en aarde!

    1. Hallo Annemieke, dat is ook wat ik geloof, alleen voelen is soms wat anders 🙂 Dank je wel voor de bemoediging, en ja, ik ga door! Liefs, Stella

  4. Het is fijn om jouw blogs te lezen. De herkenning doet goed, in de zin van: oh, ik ben niet de enige die zich zo voelt. Ook ik ben een tijdje gestopt met Facebook. Al die geweldige verhalen, de vele, vele vrienden die ieder zegt te hebben. Het is lekker rustig zonder Facebook. Maar via de mail krijg ik dan berichtjes dat die en die hebben gereageerd op iets. Uit fatsoen of zoiets, wil ik dan op zijn minst reageren, al was het maar om de ander iets positiefs te geven. Ach ja , er zitten ingewikkeld in elkaar. Dank voor de blogs!!!

    1. Lieve Rozemarijn, dank je wel voor je lieve berichtje. Het doet me heel erg goed dit te horen; je geeft me een oppepper om door te blijven gaan met bloggen! Liefs, Stella

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verder lezen:

Stella heeft meer dan de helft van haar leven gespendeerd aan het zoeken naar RUST en doet dit nog iedere dag. Wat zij onderweg heeft geleerd, met vallen en opstaan, deelt ze met jou in haar openhartige blogs. 

Jou een leuke en nuttige leeservaring geven: met die intentie schrijf ik mijn blogs. Maar voor niets gaat de zon op; het onderhouden van deze website kost geld. In mijn blogs maak ik daarom regelmatig gebruik van affliate links, voor de promotie van artikelen of belevenissen. Als je via zo’n link iets koopt, krijg ik een kleine vergoeding en het kost jou niets. Zo kan ik jou wekelijks voorzien van nieuwe Inspiratie op het gebied van Rust, Zelfvertrouwen of Blijdschap. 

Jou een leuke en nuttige leeservaring geven: met die intentie schrijf ik mijn blogs. Maar voor niets gaat de zon op; het onderhouden van deze website kost geld. In mijn blogs maak ik daarom regelmatig gebruik van affiliate links, voor de promotie van artikelen of belevenissen. Als je via zo’n link iets koopt, krijg ik een kleine vergoeding en het kost jou niets. Zo kan ik jou wekelijks voorzien van nieuwe Inspiratie op het gebied van Rust, Zelfvertrouwen of Blijdschap. 

meer van dit?

Je ontvangt ca. 1 keer maand een mail met m’n nieuwste blog.