Ga naar de inhoud
Je droom loslaten?

Ontmoedigd en willen opgeven

Een bemoediging voor de ontmoedigden
je droom loslaten?

Ontmoedigd en willen opgeven

Een bemoediging voor de ontmoedigden
Je droom loslaten?

Ontmoedigd en willen opgeven

een bemoediging voor de ontmoedigden

Doorgaan

Vandaag ben ik ontmoedigd en ergens wil ik opgeven. Ik voel me zwak, en als ik kijk naar de resultaten die ik voor ogen had, komen die niet overeen met mijn verwachtingen. Na bijna een jaar Stella zoekt Rust, dacht ik al verder te zijn (de 1e 3-4 maanden bouwde ik aan de website). Dacht ik meer lezers te hebben, meer impact gemaakt te kunnen hebben. Maar tóch schrijf ik vandaag weer een blog. Omdat ik het geloof heb dat ik door mag gaan. En dat er een dag komt dat mijn blogs wel (een grote) impact hebben. En zo wil ik jou vandaag ook bemoedigen, om door te gaan met waar jij van droomt. 

Dromen opgeven of doorgaan?

Op donkere dagen kijk ik alleen naar wat ik kan zien. En dat is dan donker.
Hoe vaak doe jij dat niet ook? Dat je alleen kijkt naar wat er niet goed gaat? Naar wat je ziet bóven het oppervlak?

Zaaien en voeden

Als je een zaadje plant, kan het soms maanden duren voordat er iets boven de grond komt. Maar je ziet niet wat er in de grond gebeurt. Er vormt zich een heel wortelstelsel, om het plantje een goede basis voor een gezond leven te geven. Maar hoe vaak zouden we niet liever beginnen met wat er boven de grond zichtbaar is?
Ik heb eens ergens gelezen dat er een bamboesoort is dat eerst 7 jaar onder de grond moet wortelen voordat het opschiet! 

Je voelt je een loser

Je ziet mensen om je heen of op social media die succesvol zijn, en je voelt je al gauw een loser. Ik heb daar een handje van. Dan ga ik even checken bij de ander, en dan kom ik zelf best slecht uit de bus. Tip: Niet doen! (ook voor mijzelf!). Want jij ziet niet wat die ‘succesvolle’ mensen voor dat succes hebben moeten doen. Ze hebben misschien wel jaren gezaaid, water gegeven, voedingstoffen erbij gegooid, gezorgd voor de juiste temperatuur en luchtvochtigheid. En uiteindelijk heeft al hun werk z’n vruchten afgeworpen: Een bloem werd zichtbaar boven de grond en ziet er prachtig uit en geurt heerlijk.

Kies voor geloof en vertrouwen

Het zou fijn zijn als er meer openheid komt over het verhaal achter een succes. Verhalen van succesvolle mensen die toegeven dat ze ten minste 100 keer onderuit zijn gegaan, voordat ze succesvol werden.
Gelukkig zijn er tegenwoordig veel coaches die motiveren. Om door te gaan als je ergens over droomt. En zo heb ik ook vandaag die bemoediging nodig. Om door te gaan met Stella zoekt Rust. Om niet alleen te kijken naar wat ik boven de grond zie, maar durven te vertrouwen dat er zich een wortelstelsel vormt op een plek die ik niet kan zien. Ik heb het geloof dat al mijn geïnvesteerde energie (zo’n 6 uur per week), een keer wordt “uitbetaald”. In de vorm van meer lezers, meer impact en misschien ooit nog een geldelijke beloning. Maar tot die tijd zorg ik voor mijn plantje, ook al voelt het soms alsof ik hem dood moet laten gaan. Ik kies voor het geloof en het vertrouwen, dat als ik mijn hart volg, het altijd uitmondt in iets moois.

–> Kies jij vandaag voor wat je ziet, of voor waar je in gelooft?

“NOTHING WORTH HAVING COMES EASY”

Liefs,

Stella

P.S. ik ging even calculeren, en ik denk dat ik zo’n 450 uur in Stella zoekt Rust heb geïnvesteerd. Als je dat terug rekent naar een fulltime werkweek, dan is dat 11,25 week. Zo kom ik er mooi achter dat het eigenlijk nog wel meevalt qua investering (check even hoe lang het soms duurt voordat je rendabel bent bij een nieuwe baan). Het plaatst m’n gevoel van falen en willen opgeven in perspectief: Sommige mensen bouwen jaren voordat er vrucht zichtbaar is.
Laat dit een bemoediging voor je zijn als jij ook aan een droom bouwt. 

Joyce Meyer - Geef nooit op

Geef nooit op – Joyce Meyer

Waarom je nooit moet opgeven, wat er ook aan de hand is in je leven. Boek vol met verhalen van mensen die door vol te houden hun doelen bereikten. 

Gerry Velema - Met liefs

Boekje vol bemoediging

Geïnspireerd door de positieve attitude van dappere oorlogsheldin Corrie ten Boom, geeft de auteur je met dit boekje de benodigde bemoedigingen mee in jouw dagelijkse wandel. Ook fijn om weg te geven. (‘t is een christelijk boekje). 

Joyce Meyer - Never give up video

Video – voor als je op het punt staat op te geven

Ik kwam deze na het posten van de blog tegen. Enorm bemoedigend, vooral als je juist op het punt staat de handdoek in de ring te gooien.

NIEUWSBRIEF

CATEGORIEËN

Dit vind je misschien ook leuk:
Deel dit artikel:
Inspireer mij:

Ontvang maximaal één keer per week een mailtje met Inspiratie voor meer Rust, Zelfvertrouwen en Blijdschap.

2 reacties op “Ontmoedigd en willen opgeven – Geef je droom niet op”

 1. Hoi Stella
  Je blog inspireert me en geeft vaak herkenning en daardoor erkenning van hoe ik dingen ervaar en zie.
  Mooi dat je hier je inzichten wil delen en fijn om te lezen dat er vaak leuke boeken of filmpjes zijn die het onderwerp ook oppakken of uitdiepen.
  Ik wil je daarom laten weten dat ik geniet van je werk en hoop dat je zeker doorgaat en je droom leeft!
  Geniet van de reis, en niet alleen van de bestemming.
  Kijk om je heen en geniet van wat er “ is”
  En geloof dat alles wat je aandacht geeft groeit in positieve maar ook in negatieve zin.
  Misschien toch een kleine tip ….
  Misschien kun je een mogelijkheid maken meteen onder je blog om te reageren? of direct onder je blog een te geven dat je voor een reactie door moet scrollen.
  ?
  En ik ga je graag delen !!!!

  1. Hoi Aly,

   Dank je wel voor je super leuke en lieve bemoediging! Doet me goed om te horen, en ga je tips zeker ter harte nemen.

   Liefs,

   Stella

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verder lezen:

Stella heeft meer dan de helft van haar leven gespendeerd aan het zoeken naar RUST en doet dit nog iedere dag. Wat zij onderweg heeft geleerd, met vallen en opstaan, deelt ze met jou in haar openhartige blogs. 

Jou een leuke en nuttige leeservaring geven: met die intentie schrijf ik mijn blogs. Maar voor niets gaat de zon op; het onderhouden van deze website kost geld. In mijn blogs maak ik daarom regelmatig gebruik van affliate links, voor de promotie van artikelen of belevenissen. Als je via zo’n link iets koopt, krijg ik een kleine vergoeding en het kost jou niets. Zo kan ik jou wekelijks voorzien van nieuwe Inspiratie op het gebied van Rust, Zelfvertrouwen of Blijdschap. 

Jou een leuke en nuttige leeservaring geven: met die intentie schrijf ik mijn blogs. Maar voor niets gaat de zon op; het onderhouden van deze website kost geld. In mijn blogs maak ik daarom regelmatig gebruik van affiliate links, voor de promotie van artikelen of belevenissen. Als je via zo’n link iets koopt, krijg ik een kleine vergoeding en het kost jou niets. Zo kan ik jou wekelijks voorzien van nieuwe Inspiratie op het gebied van Rust, Zelfvertrouwen of Blijdschap. 

meer van dit?

Je ontvangt ca. 1 keer maand een mail met m’n nieuwste blog.