Ga naar de inhoud
angst houdt mij niet meer tegen

Ik ben kwetsbaar én krachtig

het waarom van stellazoektrust.nl
angst houdt mij niet meer tegen

Ik ben kwetsbaar én krachtig

het waarom van stellazoektrust.nl
angst houdt mij niet meer tegen

Ik ben kwetsbaar én krachtig

het waarom van stellazoektrust.nl

Met vallen en opstaan

Ik wil even een misverstand uit de lucht helpen. Soms krijg ik reacties van mensen die zeggen: ‘Jeetje, wat jij allemaal meemaakt, dás ook heftig.’ Dat klopt ook. Als hoogsensitief persoon met kwetsbaarheden en her en der nog pijnpunten waaraan gewerkt mag worden, is dat van tijd tot tijd ook erg zwaar. Maar medelijden is niet wat ik wil bewerkstelligen met mijn blogs. Wat ik ermee laat zien is dat als jij ook in zo’n dip / depressieve bui of depressie zit, dat je het gevoel krijgt ‘hé, ik ben niet de enige, ik ben niet raar!’

Ik laat jou zien: je bent niet alleen

Want weet je, stiekem geloof ik er niet in als mensen zeggen dat het áltijd goed met ze gaat. Het leven kent namelijk ups en downs. En je leert levenslessen, ook door op je bek te gaan (vooral dan, kijk maar naar kinderen). Dus wil ik niet de held gaat zitten uithangen en zeggen: ‘Jongens, ik heb al mijn depressies 100% overwonnen en nu presenteer ik jullie deze en deze oplossing en jouw leven is 100% zorgenvrij.’ Nee.
Ik laat zien, dat je ook doelen kunt bereiken, ondanks je angst, ondanks je depressie of depressieve bui. Ik wil een voorbeeld zijn voor allen die zich een mislukkeling voelen, als ze voor de 100e keer dezelfde (mentale) fout maken. Want ik laat jou mijn worstelingen zien met een doel: Je bent niet alleen!

Ik wil dat jij gaat groeien

Daarnaast geloof ik er ook in, dat je niet pas hoeft te beginnen aan je dromen te realiseren, als je weer helemaal ‘beter’ bent of je je 100% top voelt. Dat moment heb ik maar zelden gehad. Ik doe gewoon dingen, ondanks angst. En doordat ik nieuwe dingen doe, groei ik daardoor. En dat wil ik ook voor jou. Ik wil dat jij gaat groeien. Ik wil dat jij ook een set ballen kweekt (misschien heb je ze al wel, maar moeten ze even wakker worden geschud), zodat je gaat doen waarvoor je gemaakt bent. Dat je uit je schulp kruipt en de wereld een poepie laat ruiken. Laat maar zien wie ze voor zich hebben!

Ik maak van mijn kwetsbaarheid een kracht

Dat hoeft niet op een arrogante manier. Nee. Dat mag op een manier zoals die bij jou past. Als ik heel eerlijk ben, ben ik nog altijd bang voor wat een ander over mij denkt. Is dat erg? Nee. Ik had liever gewild dat het niet zo was. Maar door te doen, door uit mijn comfortzone te stappen, en hetgeen te doen waar ik bang voor ben (m’n kwetsbaarheden delen), maak ik van mijn kwetsbaarheid een kracht. Ik doe het in angst, maar ik weet waarvóór ik het doe. Ik wil jou inspireren en motiveren, om te worden wie je mag zijn. En daar hoort geen masker van angst meer bij. Maar de echte jou.

Voluit gaan leven

Gaat dat makkelijk worden? Nee. Ga je vallen? Ja. In het afgelopen jaar (stellazoektrust.nl is bijna 1 – ik heb dan nog een verrassing, maar die zal ik nog niet verklappen) heb ik zoveel geleerd. Over wie ik ben. Wat ik wil. Wat ik anders wil. Maar als ik nooit de stap had gezet om te gaan bloggen, en juist mijn angsten te confronteren, dan zat ik nu nog steeds in een mentale gevangenis, te kijken naar hoe anderen hun leven ‘to the fullest’ leven, met een innerlijke frustratie van: ‘dat wil ik ook!’. Dus ben ik bewust, met mijn angsten onder de arm, tóch gaan doen wat ik wilde doen. Daarvan ben ik gegroeid, en het geeft voldoening. En dat wil ik ook voor jou; dat je voluit mag gaan leven. 

***

Ik hoop dat ik je hiermee wat meer duidelijkheid heb gegeven over het hoe en het waarom van stellazoektrust.nl. Ik hoop dat ik, ondanks mijn angsten, die elke keer weer de kop opsteken bij het plaatsen van een nieuwe blog, of bij het proberen van iets nieuws, je mag blijven inspireren. En als ik het kan, kan jij het ook! 

Liefs,

Stella

De kracht van kwetsbaarheid. Brene Brown
De krachtvan kwetsbaarheid - Brené Brown

Heb de moed om niet perfect te willen zijn

Een bestseller van onderzoeker (gespecialiseerd in schaamte, authenticiteit en kwetsbaarheid) en auteur van diverse bestsellers, Brené Brown. Zij beschrijft wat het betekent om je kwetsbaar op te stellen in een wereld die gericht is op perfectionisme en het nemen van risico’s zonder dat succes gegarandeerd is. Of het nu om werk, relaties of opvoeding gaat: het is eng en moeilijk om je kwetsbaar op te stellen, maar het is nog veel moeilijker om het niet te doen en jezelf af te blijven vragen: wat als ik het wel had geprobeerd?
Gratis voor Kobo Plus lezers | E-book: 4,99

NIEUWSBRIEF

CATEGORIEËN

Dit vind je misschien ook leuk:
Deel dit artikel:
Inspireer mij:

Ontvang maximaal één keer per week een mailtje met Inspiratie voor meer Rust, Zelfvertrouwen en Blijdschap.

8 reacties op “Ik ben kwetsbaar én krachtig – het waarom van stellazoektrust.nl”

 1. Goed dat je het verduidelijkt dat het niet meer een dagelijkse strijd voor je is want ik denk ook dat jouw publiek juist wilt zien dat je eruit gekomen bent omdat ze daar juist kracht uit putten. Uiteraard betekent dit niet dat er geen strijd meer is, die zal er altijd blijven want dat is het leven maar soms komt het op mij over alsof je nog steeds erg struggled. Begrijp me niet verkeerd want ik vind het super stoer van je en daar kunnen veel mensen een voorbeeld aannemen maar misschien ben ik (niet meer) het juiste publiek dat kan natuurlijk ook 🙂 Blijf iedergeval doen waar je jezelf goed bij voelt! x

  1. Hi Esther, dank je voor je reactie! Ik denk dat het wel waar is dat ik nog vrij vaak struggle. Maar dit is geen struggle van in een comfort-zone zitten. Het is een struggle die groei heet. Ik leg mijn gedachtenleven bloot aan een groot publiek. Daarnaast ben ik op de achtergrond allerlei nieuwe dingen aan het ontwikkelen. Daar komt een nieuwe angst bij kijken, die je niet hebt als je in een comfortzone leeft. Stel, ik zou stellazoektrust.nl stoppen, dan heb ik die angsten niet meer, maar dan groei ik ook niet meer op dit vlak. Snap je? Ik daag mijzelf continu uit om juíst hetgeen te doen waar ik bang voor ben. Vroeger durfde ik nooit m’n stem te laten horen, uit angst afgewezen te worden. Nu laat ik wel van me horen en leg zelfs mijn kwetsbaarheden bloot. Dat is eng. En daar komt dus struggle bij kijken. Maar m’n passie, m’n hartsverlangen om anderen te inspireren, dat je zéker wel wat kan doen of bereiken of je weer goed kan gaan voelen is té groot, om te stoppen met dit platform. Vandaar dat ik door blijf gaan, en die angsten blijf voelen, maar ik weet, hoe langer ik dit blijf doen, des te minder angst ik zal gaan voelen op den duur. Ken jij veel mensen die hun kwetsbaarheden zo durven te delen, als dat ik ze deel?

   1. Ik weet niet of er veel mensen zich bloot durven te geven zoals jij dat doet aangezien we allemaal anders in mekaar steken en iedereen eigen angsten heeft. Wel denk ik inderdaad dat het alles met groei te maken heeft zoals je al terecht aangeeft en je daardoor steeds beter beseft wat je wil en niet wil en wie daar wel of niet bijhoren en dat is prima. Groeien betekent loslaten en bij jezelf blijven dus ook al heb je maar 1 persoon geïnspireerd, jij weet waar je het voor doet en dat is het belangrijkste 🙂

 2. Mooi Stella!

  Go for it. Blijf doorgaan en af en toe lief zijn voor jezelf. Je mag ook soms in je comfort zone gaan zitten, omdat het daar veilig en vertrouwd is. Misschien wel omdat het bij je past. Maar nu niet meer uit angst voor het onbekende, maar om uit te rusten van je moedige daden.

  Ik zegen jou.

  Ester

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verder lezen:

Stella heeft meer dan de helft van haar leven gespendeerd aan het zoeken naar RUST en doet dit nog iedere dag. Wat zij onderweg heeft geleerd, met vallen en opstaan, deelt ze met jou in haar openhartige blogs. 

Jou een leuke en nuttige leeservaring geven: met die intentie schrijf ik mijn blogs. Maar voor niets gaat de zon op; het onderhouden van deze website kost geld. In mijn blogs maak ik daarom regelmatig gebruik van affliate links, voor de promotie van artikelen of belevenissen. Als je via zo’n link iets koopt, krijg ik een kleine vergoeding en het kost jou niets. Zo kan ik jou wekelijks voorzien van nieuwe Inspiratie op het gebied van Rust, Zelfvertrouwen of Blijdschap. 

Jou een leuke en nuttige leeservaring geven: met die intentie schrijf ik mijn blogs. Maar voor niets gaat de zon op; het onderhouden van deze website kost geld. In mijn blogs maak ik daarom regelmatig gebruik van affiliate links, voor de promotie van artikelen of belevenissen. Als je via zo’n link iets koopt, krijg ik een kleine vergoeding en het kost jou niets. Zo kan ik jou wekelijks voorzien van nieuwe Inspiratie op het gebied van Rust, Zelfvertrouwen of Blijdschap. 

meer van dit?

Je ontvangt ca. 1 keer maand een mail met m’n nieuwste blog.