Ga naar de inhoud
een verlammend fenomeen

Slaapparalyse ontmaskerd

mijn verhaal & tips voor bevrijding
Een verlammend fenomeen

Slaapparalyse ontmaskerd

Mijn verhaal & tips voor bevrijding
een verlammend fenomeen

Slaapparalyse ontmaskerd

mijn verhaal & tips voor bevrijding

Mijn slaapverlamming uit Oz

Het is 2 uur ’s nachts, we liggen op bed… Jij slaapt, maar ik niet. Ik gil, maar er komt geen geluid. M’n hele lichaam verkrampt. Ik kan niet bewegen. Een gestalte in de kamer drukt me tegen het matras. Opstaan is onmogelijk… 

7 op de 100 hebben er last van

Ik heb het hier over een fenomeen waar 7 op de 100 mensen last van heeft, maar waar niet vaak over gesproken wordt: Slaapparalyse, ofwel, slaapverlamming. Ik heb er járen last van gehad. Iets wat begon in Australië, nadat ik op ‘verboden’ Aboriginalland was geweest. 

Grote angst

Als het gebeurt, de slaapverlamming, weet je niet wat je overkomt. Je bent mentaal wakker, maar je lichaam kun je niet bewegen. Bij mij ging dat gepaard met grote angst. Ik dacht echt dat er een gestalte me neerdrukte.

Anderen ervaren het als ‘uit hun lichaam treden’, of zien aliëns. Ik was vooral bang voor ‘de gestalte’. 

Slaapparalyse volgens onderzoekers

Onderzoekers vermoeden dat slaapverlamming optreedt door een kort ontwaken tijdens de remslaap. Dat is de slaapfase waarbij het brein net zo actief is als overdag, terwijl we eigenlijk slapen en het lichaam extreem ontspannen is. Daardoor kunnen we niet bewegen. Ongeveer 7% van de bevolking heeft er (regelmatig) last van, en meer dan driekwart ervaart (enige vorm van) angst. Er is niet een eenduidig antwoord te geven op wat de slaapparalyse veroorzaakt, maar wel wordt gemeld dat mensen met mentale klachten, PTSS en “shiftworkers” er vaker last van hebben dan anderen. (bronnen: gezondheidswetenschap.be, neurologylive.com)

Mijn ervaring met slaapparalyse

Ik ervoer de slaapparalyse vanaf het begin als een demonische macht die mij probeerde bang te maken. En ik kan je zeggen: dat is aardig gelukt! Ik schreeuwde het telkens uit naar Jezus. Dat deed ik dan ook vaak, en het duurde voor m’n gevoel soms minúten voordat m’n lichaam wakker werd.
Wat hielp was, dat mijn man van mijn slaapparalyse wist, sterker nog, hij had het voor me gegoogled, want ik wist tijden lang niet wat me overkwám. Zodra hij me iets hoorde mompelen, maakte hij me wakker. Dan verdween de verlamming en was ik weer helemaal wakker en werd ik van het drukkende gevoel bevrijd. Maar vaak was ik nog wel heel erg bang…

Verboden spiritueel Aboriginalland

Ik kreeg last van slaapparalyse nadat ik in 2008 op “verboden spiritueel” Aboriginalland was geweest. Ik werkte toen als ‘camp host’ in de Kimberleys. En er was een tent, genaamd ‘Windjana’ waar vaker een ‘meisje’ (gestalte) was gespot. Eigenlijk mocht je niet in die tent. Maar goed, het moest schoon, dus ging ik ervoor. En dat is me niet in de koude kleren gaan zitten. 

10 jaar slaapparalyse & bevrijding

Fast forward, zo’n 10 jaar later had ik nog steeds last van slaapparalyse. Het bleef maar terugkomen, ondanks belijdenissen en veel gebed.

Wat uiteindelijk de doorslag gaf is een bevrijdingsweekend van VRIJ ZIJN waar ik er écht van werd bevrijd. Het kwam nog een paar keer terug om te “pesten”, maar ik was niet meer bang, moest er eerder om lachen zo van ‘oh ben je daar weer, dit trucje ken ik al’. Toen was het blijkbaar niet leuk genoeg meer, want ben ervan bevrijd!

Tips bij slaapparalyse

Als jij hier nu ook last van hebt, dan heb ik de volgende tips voor je:

 • Roep om Jezus, als je hem als verlosser over je leven hebt aangenomen
 • Probeer kalm te blijven, en wetende: deze demon kan me niks doen
 • Vraag je partner (als je die hebt) om je wakker te maken als je onrustig bent
 • Belijd al je zonden, onder begeleiding van een boek en schakel waar nodig pastorale hulp in  (je kunt in je gemeente vragen of iemand je hierbij kan helpen)
 • Bezoek een VRIJ ZIJN bevrijdingsconferentie
 • Lees een boek van Wilkin van de Kamp van VRIJ ZIJN en kom meer te weten over demonie en de geestelijke wereld –>  boekentips onderaan dit blog
 • Slaapparalyse begon bij mij altijd met een gezoem in m’n oren, nét voordat ik in in slaap viel. Dan wist ik: ik moet bewegen! Dat voorkwam meestal een ‘aanval’
 • Ik had er minder last van als ik op m’n zij lag
 • Weet dat je ervan bevrijd kunt worden – ik ben het levende bewijs ervan


Heb je hier ook last van? Of ken je iemand met zo’n verhaal? Dan zou het top zijn als je dit artikel wilt delen. Want er is een uitweg 🙂

Liefs,

Stella

Boekentips –> –> –> 

Boek touw dat scheurt
Bevrijd van banden | Wilkin van de Kamp

Dit boek hielp mij bij slaapparalyse

Ik wilde meer weten over demonische banden die er kunnen ontstaan door bepaalde keuzes. Dit boekt helpt bij het identificeren van die banden en vertelt hoe je ervan bevrijd kunt worden. Het verklaart het onverklaarbare, het onzichtbare. Ik kan het boek aanbevelen als je verdieping zoekt in de geestelijke wereld.
En kijk ook eens bij de het boek, want ze zijn allemaal waardevol als je meer info zoekt over de werking van de geestelijke wereld en de impact demonie. 

boek op weg naar vrijheid in Christus
Op weg naar vrijheid in Christus | Neil T. Anderson

(Oude) zonden opsporen en belijden

Dit stappenplan doorliep ik onder begeleiding van pastorale hulp uit mijn gemeente, maar je kunt het ook zelf doen. Hiermee heb ik allerlei (oude) zonden kunnen opsporen, en kunnen belijden. Het gaf me een nieuwe, frisse start. Wetende dat er geen verborgen zonden meer waren die impact konden hebben op mijn leven. Een eenvoudig, compact maar compleet boekje die zeker het aanraden waard is. Je vindt hem hier.

NIEUWSBRIEF

CATEGORIEËN

Dit vind je misschien ook leuk:
Deel dit artikel:
Inspireer mij:

Ontvang maximaal één keer per week een mailtje met Inspiratie voor meer Rust, Zelfvertrouwen en Blijdschap.

2 reacties op “Slaapparalyse ontmaskerd – Mijn verhaal en tips voor bevrijding van dit verlammende fenomeen”

 1. Hoi stella,
  Ik kwam per toeval op je site. Ik heb dezelfde ervaring gehad. Ook met dat gezoem in je oren, de atmosfeer in je kamer, de verlamming, etc.
  De eerste keer dat ik er na jaren vanaf kwam, was ook na een boekje van wilkin en het besef van wie ik ben in Hem en dat ik het weg kon sturen in de naam van Jezus. Later is het nog eens terug geweest en bad ik een gebed gebaseerd op die van Josafat uit 2 kronieken 20. Thnx dat je dit deelt, ik bid dat veel mensen achter deze waarheid komen. Blessings!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verder lezen:

Stella heeft meer dan de helft van haar leven gespendeerd aan het zoeken naar RUST en doet dit nog iedere dag. Wat zij onderweg heeft geleerd, met vallen en opstaan, deelt ze met jou in haar openhartige blogs. 

Jou een leuke en nuttige leeservaring geven: met die intentie schrijf ik mijn blogs. Maar voor niets gaat de zon op; het onderhouden van deze website kost geld. In mijn blogs maak ik daarom regelmatig gebruik van affliate links, voor de promotie van artikelen of belevenissen. Als je via zo’n link iets koopt, krijg ik een kleine vergoeding en het kost jou niets. Zo kan ik jou wekelijks voorzien van nieuwe Inspiratie op het gebied van Rust, Zelfvertrouwen of Blijdschap. 

Jou een leuke en nuttige leeservaring geven: met die intentie schrijf ik mijn blogs. Maar voor niets gaat de zon op; het onderhouden van deze website kost geld. In mijn blogs maak ik daarom regelmatig gebruik van affiliate links, voor de promotie van artikelen of belevenissen. Als je via zo’n link iets koopt, krijg ik een kleine vergoeding en het kost jou niets. Zo kan ik jou wekelijks voorzien van nieuwe Inspiratie op het gebied van Rust, Zelfvertrouwen of Blijdschap. 

meer van dit?

Je ontvangt ca. 1 keer maand een mail met m’n nieuwste blog.