Ga naar de inhoud
ik ben geen freak

Ik ben een controle liefhebber

pak op tijd die rust
ik ben geen freak

Ik ben een controle liefhebber

pak op tjid die rust
ik ben geen freak

Ik ben een controle liefhebber

pak op tijd die rust

Uit m'n hoofd in m'n lijf

Ik ben een groot liefhebber van controle. Van rust en regelmaat. Van orde en netheid. Alles wat maar een beetje het gevoel geeft van ongeregeldheid, geeft mij onrust. Ben ik dan een freak? Moet ik mijzelf hierom veroordelen? Óf pak ik het anders aan?

Voor vandaag, één van de weinige dagen die ik aan mijn blog kan besteden in deze roerige tijd, zou ik van alles doen: Analyseren van de resultaten van de enquête*, mijn cursus** verder ontwikkelen, m’n eerste podcast proberen te uploaden en social media te managen… Oh en een blog schrijven – dit stond niet op het lijstje – maar ik voel nu dat ik deze blog wil schrijven, dus doe ik het gewoon (intuïtie gaat voor!)

Frustratie door plannen on hold zetten

Het is nu half 12 en ik heb alleen nog maar de enquête geanalyseerd. Ik weet dat er morgen nog maar een paar uurtjes zijn, en dan is het écht kerstvakantie, en dan moet ik rust nemen. Ik verplicht mijzelf ertoe, want mijn lichaam vraagt erom. M’n nachten worden korter, de piekergedachten nemen toe, en de fysio zei vanmorgen dat m’n lijf toch nog best
gespannen aanvoelt.

Pas op de plaats

Dus: Pas op de plaats. 

Wil ik dat?

Liever niet. Ik heb zoveel ideeën, zoals je ziet aan het lijstje. En het gaat nog veel verder dan dat. Als ik een idee heb, moet het ook goed gedaan worden, en als dat dan niet in één keer lukt, dan heb ik daar moeite mee. Het knaagt. Ik wil dóór en het moet liever vandaag dan morgen af. 

Nadenken over profilering geeft stress

Sinds een aantal weken heb een VA; een Virtual Assistant, die mij onder andere helpt bij het vormgeven van mijn social media strategie. Wanneer er welke berichtjes online moeten komen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan! Ik moet ‘huiswerk’ nakijken, goed nadenken over m’n strategie, sturing geven, m’n projectmanagementskills goed gebruiken, m’n ‘gewone’ communicatieadvieswerk doen, mama zijn, het huishouden runnen, en  daarnaast bezig zijn met die online profilering. En vooral dat laatste geeft mij het meeste onrust.

Die online profilering is namelijk precíes mijn pijnpunt. Mijzelf goed presenteren, zodat mensen er nog wat van snappen waar je mee bezig bent. En dat is stressvol. Want waar je in het normale leven gewoon je leven leeft, wordt nu (online een merk bouwen) een vergrootglas gelegd op wat je doet. En dat is confronterend.
Vooral omdat ik vorig jaar dit blog ben begonnen om van mijn angst voor afwijzing af te komen, is elke post weer spannend. ((En een ander doel is natuurlijk jou het gevoel te geven dat je niet de enige bent die (af en toe) strugglet)).

Bewandelen van nieuwe paden spannend

Er is nog vrij vaak nog angst aanwezig als ik weer een blog of een bericht plaats op social media. Het wordt gelukkig wel steeds minder. Maar juist doordat ik van controle hou (dat voortkomt uit onzekerheid – ik bewandel veel nieuwe paden en dat vind ik reuze spannend), krijg ik daarbij ook de nodige portie stress voor m’n kiezen.

Rust pakken: Ongegeneerd genieten

Dus het is hoog tijd om die stress eens af te schudden. Om weer te gaan voelen. Vanuit m’n hoofd in m’n lijf te komen. Alle signalen die ik de afgelopen maanden subtiel genegeerd heb (pijn in nek, schouders, stijve rug, slechter slapen) – weer aandacht geven. 

En dus niet alleen maar doelen willen behalen, maar vooral weer ongegeneerd gaan genieten. Genieten van de familie, samen eten, knuffelen met Jess, een boswandeling maken, frisse zeelucht inademen, een boek lezen… zoals vakantie bedoeld is. 
Om vervolgens het nieuwe jaar er weer fris tegenaan te kunnen gaan.

–> Heb jij ook het idee dat je wel wat rust kunt gebruiken?
Zet je doelen samen met mij even on hold. Zodat je weer kunt opladen voor het nieuwe jaar.

Ik wil afsluiten met een kleine opdracht waarmee je bewust 2021 in gaat. 

OPDRACHT: BEWUST 2021 IN

Schrijf op:

1. Wat zou jij graag achter je laten? Wat houdt jou zo vast, en waar wil je los van komen?

2. Welke talenten wil je in 2021 (meer) gaan gebruiken óf ontwikkelen– zodat je meer positieve energie krijgt? 

Ik zal het voorzetje geven:

1. Ik laat achter me: wantrouwen, onrust, onzekerheid, angst voor wat anderen van me denken. 

2. Talenten gebruiken / ontwikkelen: positieve mindset doorontwikkelen, meer schrijven, coachingskills verder ontwikkelen, op tijd rust pakken.

Ik zou het leuk vinden als je jouw uitkomsten durft te delen in de reacties! 

Ik wens jou en je dierbaren hele goede dagen toe.

Liefs,

Stella

* Heb je de enquête nog niet ingevuld? Zorg ervoor dat je hem vóór vrijdag 25 december invult – je maakt met jouw deelname kans op een heerlijk Rituals pakket t.w.v 20 euro! 
Ja, ik doe mee! 

** Ik ga een online cursus aanbieden voor ‘meer zelfvertrouwen en handvatten om je droom om te zetten in actie’. Je leert – door middel van veel bemoedigende teksten (en evt. audio en video) je mindset te veranderen van ‘ik weet niet precies wat ik wil, ik kan niet, het lukt niet, ik durf niet’ naar ‘ik heb een idee waar ik heen wil, ik weet mijn volgende stappen en ga het doen / (voorzichtig de eerste) stappen zetten’. Op de hoogte blijven? Stuur me een berichtje of schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief. 

 

NIEUWSBRIEF

CATEGORIEËN

Dit vind je misschien ook leuk:
Deel dit artikel:
Inspireer mij:

Ontvang maximaal één keer per week een mailtje met Inspiratie voor meer Rust, Zelfvertrouwen en Blijdschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verder lezen:

Stella heeft meer dan de helft van haar leven gespendeerd aan het zoeken naar RUST en doet dit nog iedere dag. Wat zij onderweg heeft geleerd, met vallen en opstaan, deelt ze met jou in haar openhartige blogs. 

Jou een leuke en nuttige leeservaring geven: met die intentie schrijf ik mijn blogs. Maar voor niets gaat de zon op; het onderhouden van deze website kost geld. In mijn blogs maak ik daarom regelmatig gebruik van affliate links, voor de promotie van artikelen of belevenissen. Als je via zo’n link iets koopt, krijg ik een kleine vergoeding en het kost jou niets. Zo kan ik jou wekelijks voorzien van nieuwe Inspiratie op het gebied van Rust, Zelfvertrouwen of Blijdschap. 

Jou een leuke en nuttige leeservaring geven: met die intentie schrijf ik mijn blogs. Maar voor niets gaat de zon op; het onderhouden van deze website kost geld. In mijn blogs maak ik daarom regelmatig gebruik van affiliate links, voor de promotie van artikelen of belevenissen. Als je via zo’n link iets koopt, krijg ik een kleine vergoeding en het kost jou niets. Zo kan ik jou wekelijks voorzien van nieuwe Inspiratie op het gebied van Rust, Zelfvertrouwen of Blijdschap. 

meer van dit?

Je ontvangt ca. 1 keer maand een mail met m’n nieuwste blog.