Ga naar de inhoud
ontspannen. genieten. relaxen. vrouw met boek.
STEL JIJ HOGE EISEN AAN JEZELF? ONSTPAN:

Het is toch nooit af

weer relaxed worden - 3x ontspannen
ontspannen. genieten. relaxen. vrouw met boek.
stel jij hoge eisen aan jezelf? onstpan:

Het is toch nooit af

weer relaxed worden - 3x ontspannen
stel jij hoge eisen aan jezelf? onstpan:

Het is toch nooit af

weer relaxed worden - 3x ontspannen

Jij bepaalt

‘Neeeeeeee’, schreeuwt Jess door de woonkamer. Zo hard, dat m’n horen ervan tuiten. Hij is het er niet mee eens. Hij was zo lekker aan het spelen, maar nu moet hij met mama weg. En dat wordt, op z’n zachtst gezegd, niet op prijs gesteld. Hij wilde afmaken waar hij mee bezig was. En dat gaat nu niet.

Eigenlijk moet ik hier wel om lachen. Niet op het moment zelf. Dan ben ik één brok stress. Maar achteraf, zoals ik nu, lekker achter m’n laptopje deze blog zit te tikken zonder kind (het is me gelukt hem weg te brengen naar de gastouder).

Hekel aan als ik gestoord word

Want ik herken mijzelf wel een beetje in hem (of misschien heel erg?). Als ik aan het werk ben, heb ik er een hekel aan als ik word gestoord. Helemáál als ik lekker in de flow zit, en het betekent dat ik m’n project moet afbreken voor iets anders. Dan ben ik stiekem ook wel een beetje chaggo (of ik dat zo uit, mag je aan m’n man vragen ; ).

Al mijmerend zojuist over het ‘neeeeeeee’ gedrag van Jess, popte de volgende zin in mijn hoofd op: 

‘Het is toch nooit af’. 

En daar wil ik vandaag met je bij stil staan.

Word je ook boos als je iets niet kan afmaken? Of geeft het je stress, omdat je het gauw nog even af moet binnen de tijd die je nog hebt?
Misschien streef je wel naar het heerlijke gevoel van een taak die je afrondt. Want, zo denk je: ‘…dan heb ik eindelijk rust’. ((Of ben ik de enige die zo denkt ;)?))

Een projectje afronden geeft gewoon een zalig gevoel. Het levert wat op en geeft voldoening. En dat is goed. Heel goed. 

Maar nu ga ik je een persoonlijke vraag stellen: 

Hoe lang mag jij van jezelf genieten van een behaald resultaat? 

Neem je uitgebreid de tijd om je ‘overwinning’, groot of klein, te vieren?

Misschien heb je eindelijk die berg was weggewerkt en denkt: ‘Zo, hèhè, dat is áf! ‘

Maar als ik heel eerlijk ben en kijk naar hoe het bij mij gaat, zie ik meteen al, nog voor ik de trap afloop: ‘Het is hier eigenlijk óók stoffig, ik moet nódig eens stoffen!’. 

En dan verdwijnt m’n gevoel van voldoening en rust vrijwel direct als sneeuw voor de zon. Dat vind ik dus zo zonde! 

Misschien heb jij hier geen last van, en kan je heel makkelijk de boel de boel laten (good for you!), maar ik ben nog duidelijk een leerling wat betreft op tijd rust pakken. Ik kan het soms, en dan ga ik weer knallen en raak ik uitgeput. Dan is het weer tijd voor ‘pas op de plaats’. 

Hoge eisen? Stel zelf paal en perk

De moraal van het verhaal is: ik ga vaker tegen mijzelf zeggen: ‘Het is tóch nooit af’. Dat geldt voor het huishouden, m’n communicatieadvieswerk, m’n blogs, m’n website, … het is nooit af.

Daarom is het aan mij, en dus ook aan jou in jouw specifieke situatie, om zelf paal en perk te stellen aan al die hoge eisen. En weer tot rust te komen met deze zin: ‘het is toch nooit af’.

Ontspanning voor jou – 3x

Om je te helpen nét dat beetje rust te genereren, heb ik onder deze blog 3 wel hele relaxte suggesties, namelijk massages! Heerlijke massagekussens voor thuis, maar ook het échte werk, door Pure Health Massages. En weetje wat het leuke is? Je kunt tot zaterdag een massage winnen! Lees hieronder hoe. 

Liefs,

Stella

massagekussen
Ontspannend massagekussen met infrarood

Ontspan je spieren met dit fijne massagekussen

Stijve schouders, pijnlijke rug? Dit fijne handzame massagekussen is een echte aanrader. Hij krijgt zeer goede ratings (4,5 ster van de 5) en is betaalbaar. 

luxe massagekussen
Luxe massagekussen

Voor de grote massagebeurt thuis

Is jouw lijf toe aan een grote massagebeurt? Denk dan eens aan een luxe massagekussen zoals deze. Pakt in één keer je schouders, rug, billen en bovenbenen aan. 
Ikzelf heb er thuis ook zo één (ander merk, minder luxe uitvoering die niet meer wordt gemaakt), maar ik zweer erbij! Deze kost nog geen 100 euro en krijgt een 4,9 ster rating op bol.com. 

Pure Health Massages
Relaxmassage, bindweefselmassage

Ontspan onder echte handen & winnen!

Toe aan een krachtige massage? Of juist meer ontspannend? Pure Health Massages helpt jou van je knopen, spanningen of cellulite af met een relax- of bindweefselmassage. Neem hier een kijkje op de website. 

Tot en met vrijdag 11 december kun je een relaxmassage winnen bij Pure Health Massages, via de actie op Instagram. Doen? Ik zeg: doen! Zo doe je mee.

NIEUWSBRIEF

CATEGORIEËN

Dit vind je misschien ook leuk:
Deel dit artikel:
Inspireer mij:

Ontvang maximaal één keer per week een mailtje met Inspiratie voor meer Rust, Zelfvertrouwen en Blijdschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verder lezen:

Stella heeft meer dan de helft van haar leven gespendeerd aan het zoeken naar RUST en doet dit nog iedere dag. Wat zij onderweg heeft geleerd, met vallen en opstaan, deelt ze met jou in haar openhartige blogs. 

Jou een leuke en nuttige leeservaring geven: met die intentie schrijf ik mijn blogs. Maar voor niets gaat de zon op; het onderhouden van deze website kost geld. In mijn blogs maak ik daarom regelmatig gebruik van affliate links, voor de promotie van artikelen of belevenissen. Als je via zo’n link iets koopt, krijg ik een kleine vergoeding en het kost jou niets. Zo kan ik jou wekelijks voorzien van nieuwe Inspiratie op het gebied van Rust, Zelfvertrouwen of Blijdschap. 

Jou een leuke en nuttige leeservaring geven: met die intentie schrijf ik mijn blogs. Maar voor niets gaat de zon op; het onderhouden van deze website kost geld. In mijn blogs maak ik daarom regelmatig gebruik van affiliate links, voor de promotie van artikelen of belevenissen. Als je via zo’n link iets koopt, krijg ik een kleine vergoeding en het kost jou niets. Zo kan ik jou wekelijks voorzien van nieuwe Inspiratie op het gebied van Rust, Zelfvertrouwen of Blijdschap. 

meer van dit?

Je ontvangt ca. 1 keer maand een mail met m’n nieuwste blog.