Ga naar de inhoud
CARRIÈRETIJGERS, PERFECTIONISTEN EN STREEFMAMA'S OPGELET​

Als je 2-do-list je overweldigt

hoe je weer rust vindt tussen alle 2-do's
CARRIÈRETIJGERS, PERFECTIONISTEN EN STREEFMAMA'S OPGELET​

Als je 2-do-list je overweldigt

hoe je weer rust vindt tussen alle 2-do's
Carrièretijgers, perfectionisten en streefmama's opgelet

Als je 2-do-list je overweldigt

hoe je weer rust vindt tussen alle 2-do's

Voor wie doe ik het eigenlijk?

Soms raak ik weer in situaties waarvan ik denk: Voor wie doe ik het eigenlijk? Ik raak moe, gefrustreerd, overprikkeld. Totdat ik even stil ga staan. Op dit soort momenten kom ik vaak tot de wrange conclusie dat ik het zelf ben, die al die patronen (dat moeten) in stand houdt. Gestrest raken omdat ik vind dat m’n huishouden vandaag af móet. Gefrustreerd zijn als ons zoontje niet direct luistert naar mijn ‘bevelen’. Moe zijn val al het gejaag om persoonlijke en carrièredoelen te behalen. Meestal, door mijzelf opgelegde doelen.

Waarom zoveel doelen?

‘Waarom heb je dan zoveel doelen?’ Kun je je afvragen. Nou dat komt omdat ik een bepaalde leegte in mijzelf wil opvullen. Een bepaalde onrust. Een angst voor: Als ik vandaag het huishouden niet af heb, dan leven we een week lang in een smerig huis, want ik heb de rest van de week geen tijd meer! Of: ik moet zo écht dat telefoontje plegen, want anders zit die ander te wachten (terwijl ik op dat moment eigenlijk gewoon te moe ben). 
Zie je de voorwaarden die aan deze gedachten kleven? Als ik dit niet doe dán…

Ik wil het liefst alles

Ik wil het liefst alles: Een mama zijn die continu aandacht heeft voor haar kind, een toegewijd collega, een liefdevolle vrouw en gezellige vriendin. Maar op sommige momenten gaat dat gewoon niet. Dan moet ik weer pas op de plaats maken en mijzelf realiseren: Ik hoef niet alleen maar hard te werken om me goed over mijzelf te voelen (heel hard werken = opvullen leegte). Ik mag ook gewoon ‘zijn’. In de rust. In het moment.

Je bent niet gemaakt om alleen maar dingen te doen

Van de week stuurde een vriendin me een berichtje met: ‘Stel, je bent niet gemaakt om alleen maar dingen te doen. Geniet je ook van de reis, het proces? (Het berichtje kwam precies op tijd, want ik was weer verzand geraakt in de focus op mijn 2-do list.)

Soms kun je zo bezig zijn met het behalen van een doel, terwijl het misschien juist de bedoeling is dat je leert van de reis. Het vormt je. En je mag ervan genieten.

Ik geloof dat we zijn gemaakt om vanuit de rust te leven (wrange conclusie, aangezien ik ik soms weer behoorlijk de mist in ga op dit stuk). En met die wetenschap, als ik er weer echt bij ga stil staan, dan kan ik weer op adem komen. En dat geldt dus ook voor jou.

2-do-list-freaks opgelet

Dus ben je veel bezig met 2-do lijstjes afwerken? Of het behalen van die carrière doelen? Sta dan even stil en ontdek: Ik mag genieten van het proces. 

Zeg ik dan dat je geen 2-do lijst mag maken? Nee, dat niet. Het is goed om doelen te hebben. Maar als je ze vooral hebt om een leegte op te vullen, om telkens te streven naar die ‘kick’ van het behalen van een doel of vinkje, realiseer je dan dat dit gevoel vaak van korte duur is. Dus dat het maar beter is dat je óók leert genieten van de reis naar het doel toe. 

Sta even stil en geniet

Dus als je weer eens uit de bocht vliegt, te hard rent van taak naar taak, wees dan lief voor jezelf door even pas op de plaats te maken en te denken: Wat heb ik nú nodig, zodat ik straks uitgerust en gemotiveerd weer verder kan gaan? Want pas vanuit de rust ga je weer genieten van de reis. 

Liefs,

Stella

P.S. écht genieten doe je met een goede Espresso of Latte Macchiato. Speciaal voor jou zocht ik twee mooie dag-aanbiedingen op, je vindt ze hieronder 🙂 

Nespresso machine
Nespresso machine

Overheerlijke espresso’s maak je zelf

Met dit fijne machientje van Nespresso maak jij je eigen espresso’s in een handomdraai. En ik kan het weten: ik heb er al velen van gedronken. Voor nog geen 100 euro heb jij er één in huis. Idee: Beetje opgeklopte melk erbij en jij hebt zo je eigen Latte Macchiato. 

Dolce Gusto

La vie est dolce met dit apparaat

Ben jij meer van de melk? Dan zit je met dit apparaat perfect. Latte macchiato’s, cappucino’s en zelfs chocomel maak je in een paar tellen met de Dolce Gusto.

NIEUWSBRIEF

CATEGORIEËN

Dit vind je misschien ook leuk:
Deel dit artikel:
Inspireer mij:

Ontvang maximaal één keer per week een mailtje met Inspiratie voor meer Rust, Zelfvertrouwen en Blijdschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verder lezen:

Stella heeft meer dan de helft van haar leven gespendeerd aan het zoeken naar RUST en doet dit nog iedere dag. Wat zij onderweg heeft geleerd, met vallen en opstaan, deelt ze met jou in haar openhartige blogs. 

Jou een leuke en nuttige leeservaring geven: met die intentie schrijf ik mijn blogs. Maar voor niets gaat de zon op; het onderhouden van deze website kost geld. In mijn blogs maak ik daarom regelmatig gebruik van affliate links, voor de promotie van artikelen of belevenissen. Als je via zo’n link iets koopt, krijg ik een kleine vergoeding en het kost jou niets. Zo kan ik jou wekelijks voorzien van nieuwe Inspiratie op het gebied van Rust, Zelfvertrouwen of Blijdschap. 

Jou een leuke en nuttige leeservaring geven: met die intentie schrijf ik mijn blogs. Maar voor niets gaat de zon op; het onderhouden van deze website kost geld. In mijn blogs maak ik daarom regelmatig gebruik van affiliate links, voor de promotie van artikelen of belevenissen. Als je via zo’n link iets koopt, krijg ik een kleine vergoeding en het kost jou niets. Zo kan ik jou wekelijks voorzien van nieuwe Inspiratie op het gebied van Rust, Zelfvertrouwen of Blijdschap. 

meer van dit?

Je ontvangt ca. 1 keer maand een mail met m’n nieuwste blog.